Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Коли Ти святкуєш Жіночий день?
    у Неділю жінок-мироносиць
    8 березня
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    У Києві відбувся IX Всеукраїнський з’їзд православної молоді

    У Києві відбувся IX Всеукраїнський з’їзд православної молодіЦими днями, а саме 19-20 лютого 2011 року, у стінах Київської православної богословської академії відбувся IX-й Всеукраїнський з’їзд православної молоді. Захід був приурочений всесвітньому дню православної молоді. Тема з’їзду звучала так: «Православна молодь України перед викликами сьогодення». У заході взяли участь більше двохсот представників молодого покоління України. Серед учасників були архієреї, духовенство, представники православних молодіжних організацій, духовно-просвітницьких центрів, молодіжних братств Української Православної Церкви Київського патріархату.

    З’їзд проходив впродовж двох днів і складався з офіційної частини та робочої частини, богослужіння та концерту, який молодь традиційно організовала своїми силами. Серед почесних гостей з’їзду були: Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, ректор КПБА єпископ Переяслав-Хмельницький Єпіфаній, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, голова інформаційного управління єпископ Васильківський Євстартій, професор КПБА Дмитро Степовик, член Асамблеї ХДС екс-голова Державного комітету у справах релігій Юрій Решетніков, голова Київської обласної організації ХДС Едуард Ільїн та ін.

    Відкрив пленарне засідання з’їзду голова Управління УПЦ Київського патріархату у справах молоді єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. У своїй доповіді владика Федір окреслив основні виклики сучасного світу, що спрямовані на духовну і фізичну руйнацію молодого покоління нашої держави.

    Зі словами привітання та настанови до присутніх звернулися: ректор КПБА єпископ Єпіфаній, єпископ Євстратій, професор Дмитро Степовик, викладач Львівської православної богословської академії Назар Лозинський. Наприкінці пленарного засідання до молоді звернувся Святійший Патріарх Філарет (див. ВІДЕО). У своєму слові Святійший Патріарх наголосив на тому, що кожен християнин повинен завжди пам’ятати про вічне життя, яке чекає кожну людину. Віруюча людина повинна мати страх Божий і пам’ятати про Страшний суд. Цей страх стримує нас від гріхопадінь. Подвизаючись у вірі, ми повинні досягати духовного звершення і тоді страх зміниться любов’ю до Бога та ближнього. Любов витісняє страх. Саме любов буде спонукати нас жити згідно заповідей Божих. «Світове зло, – зазначив Святійший Патріарх, – не може перемогти жодна людина. Проте, якщо кожен християнин буде жити по заповідях Божих, очищати себе від гріха, то ці правдиві християни будуть перемагати зло».

    Після пленарного засідання делегати з’їзду продовжили обговорення актуальних проблем сучасного життя у робочих секціях. Завершився перший день заходу всенічним богослужінням у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

    Наступного дня в Михайлівському соборі була звершена Божественна Літургія, під час якої значна частина учасників з’їзду приступила до сповіді та причастя Святих Таїн. Після Божественної Літургії відбулося офіційне закриття з’їзду. Під час закриття заходу єпископ Федір ознайомив молодь із планами на майбутнє. Значна частина запланованих заходів уже давно стала традиційною, такі як літній табір «Пляшева» та зимовий табір «Ліствиця», а частина буде проведена вперше.

    Далі розпочався чудовий концерт, під час якого лунали церковні піснепіви та канти, українські патріотичні пісні, читалися вірші та гуморески, виконувалися класичні твори та пісні під гітару. Молодь радісна та щаслива роз’їхалася по своїх домівках, набравшись натхнення для духовної боротьби і праці задля утвердження істини та добра.


    Церква.info
    • Переглядів: 3287
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com