Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
    Где то косяк! Проверь правильность строки подключения. Возможно просто нет новостей за последние 30 дней.
    Опитування
    Ти святкуєш 8 липня православний День закоханих?
    так
    ні
    святкую день Валентина
    а що це за свято?
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Квітень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    У Калуші відбувся зимовий молодіжний табір "Ліствиця-2012"

    У Калуші відбувся зимовий молодіжний табір "Ліствиця-2012"З 23 по 29 січня 2012 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, на мальовничій Івано-Франківщині відбувся IV всеукраїнський молодіжний православний табір «Ліствиця». Табір «Ліствиця» традиційно проходить в останній тиждень січня і має свої особливості. Метою табору є воцерковлення православної молоді, поглиблення духовного досвіду і прилучення до духовної традиції Православ’я невоцерковленої молоді України; утвердження патріотизму та глибшого пізнання багатогранної культури різних куточків України; розширення світогляду української православної молоді, спілкування та знайомство. Табір зазвичай проводиться в різних регіонах України. Перший відбувався на Полтавщині, два попередні – на Тернопільщині, а цьогорічний – на українському Прикарпатті. «Ліствицю» цього року гостинно приймав маленький, але красивий і привітний, Калуш.
    Львівське православне молодіжне братство Пресвятої Богородиці на честь Її ікони "Нев'янучий Цвіт" представляла Марія Іващук.


    Табір було організовано Синодальним управлінням УПЦ Київського Патріархату у справах молоді при підтримці Калуського православного молодіжного братства імені преподобних Іова та Феодосія Манявських. Духовно опікалися табором голова Управління у справах молоді архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, керівник відділу недільних шкіл управління ігумен Макарій (Папіш), голова братства преподобних Іова і Феодосія Манявських протоієрей Федір Мороз. Розробкою та забезпеченням реалізації програми табору займалися секретар Управління у справах молоді Наталія Гранчак, кошовий табору Андрій Білецький, таборові духівники та курінні.

    Духовною основою табору були ранкові та вечірні молитви; молебень перед чудотворною іконою «Ізбавительницею від злих»; молитви до преподобних Іова та Феодосія Манявських (саме вони були духовними покровителями табору); лекції та круглі столи на тему духовного життя, які проводив разом з духівниками табору архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір; сповідь та причастя Тіла і Крові Господніх під час Божественної літургії в соборі всіх святих землі української м. Калуша.

    У Калуші відбувся зимовий молодіжний табір "Ліствиця-2012"Захід був надзвичайно цікавим та насиченим. За сім днів таборяни відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор Івано-Франківська та інші храми міста; краєзнавчий музей; старовинний Михайлівський храм, монастир та школу мальовничого і древнього села Підмихалля Калуського району; музей міста Калуша, льодову арену і навіть басейн. Незабутні враження для молоді залишили відвідини музею Степана Бандери в с. Старий Угринів Калуського району. Особливе духовне піднесення пережили таборяни молячись біля святинь Манявського Хрестовоздвиженського скиту та біля «блаженного каменя» (місця духовних подвигів ігумена Манявського монастиря преподобного Іова Княгиницького). В монастирі таборяни зустрілися з митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом, отримали від владики благословення та почули розповідь про історію та відродження древньої обителі. Наприкінці таборового тижня, творчі колективи Калуша привітали православних таборян прекрасним концертом в Калуському міському палаці культури «Мінерал». Привітати таборян завітав і міський голова Калуша Ігор Степанович Насалик. Мер міста вручив організаторам табору пам’ятні подарунки та висловив сподівання, що табір «Ліствиця» стане традиційним для Калуша. Архієпископ Федір та отець Федір Мороз подякували міській владі за сприяння в організації та проведенні табору та вручили міському голові хустинку з логотипом табору і фотоальбом «Українська Православна Церква Київський Патріархат». Незабутніми для таборян стали українські вечорниці, які відбувалися за участю народного ансамблю «Бойківчанка» в затишній, стилізованій під українську хату, «Садибі». Враження від таборової програми будуть незабутніми. Місто Калуш стало справжнім відкриттям для багатьох молодих людей з різних регіонів України.

    Табір «Ліствиця» став ще однією незабутньою сходинкою по якій ми піднімаємося до вершин духовної досконалості та вічного життя в Богові. Далі на молодь чекатиме літній табір «Пляшева» та багато інших цікавих і вкрай необхідних для духовного зростання та гуртування молоді заходів.

    Церква.info

    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com