Слідкуйте за нами:
Розділи новин
  • Нові публікації
  • Коментують
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Православні молитви за воїнів
    Молитва за воїнів, що йдуть на війну Владико Господи, Боже отців…
  • Різдво Христове
    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Підбірка публікацій про Христове Різдво - …
  • Великомучениця Варвара
    Життя святої Варвари Тропар, величання, кондак, прокимен, причасний …
  • Апостол Андрiй Первозваний
    Життя святого Андрія Первозваного Святий апостол Андрій на Київських…
  • Популярне
  • Великий піст 2024
    У 2024 році Великий піст розпочинається 18 березня і триватиме до…
  • Опитування
    Скільки Вам років?
    до 13
    14-17
    18-23
    24-29
    30-39
    40-50
    більше 50
    • Хмаринка теґів
    • Календар
    • Архів
    «    Березень 2024    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    Березень 2024 (1)
    Лютий 2024 (1)
    Грудень 2023 (2)
    Листопад 2023 (3)
    Жовтень 2023 (2)
    Вересень 2023 (1)

    Знайшли помилку?

    Виділіть слова з помилкою і натисніть Ctrl + Enter

    День Незалежності під омофором Пресвятої Богородиці

    День Незалежності під омофором Пресвятої Богородиці24 серпня 2016 р. діти парафіяльних недільних шкіл церкви св. кн. Володимира м. Новий Калинів та «Чадо Боже» храму Собору св. Іоана Хрестителя смт. Підбуж молитовно відзначили 25 річницю Дня незалежності України на Святому джерелі Пресвятої Богородиці у присілку Заглина с. Монастирок Жовківського району Львівської області. Святиню відвідали, щоб духовно збагатитись, укріпитись у вірі та помолитись за Україну.

    Під час Успенського посту віряни особливо підносять свої молитви до Пресвятої Владичиці, тому біля каплиці Пресвятої Богородиці діти разом з о. Ярославом Фабіровським (м. Новий Калинів) відслужили подячний молебень, молитовно дякуючи Богові за Україну. Окрім того усі щиро просили в Пречистої Владичиці миру та кращої долі для рідної неньки, а також з національним символом України – синьо-жовтим прапором – виконали гімн України, пісні «Боже великий, єдиний», «О, Україно! О люба ненько…» та «Через поле України». У водах цілющого джерела, паломники з вірою та молитвою шукали зцілення для душі та тіла.


    День Незалежності під омофором Пресвятої Богородиці


    Споконвіку люди України шанували місце явлення Богородиці і цілюще джерело у приліску Заглина. Святе джерело – перлина Розточанських лісів. За переказами на Монастирській горі у XV–XVI ст. був невеликий монастир. Одного разу під час ворожого нападу на обитель вижив лише один чернець. Він поселився окремо і жив самітником, безперервно молячись до Пречистої Богородиці. Проте, через деякий час невеликий монастир занепав. Неподалік місця монастиря, люди випасали худобу. Дівчинка-пастушок Марія (за народною звичкою Маруся) часто молилася там, де, за переказами, жив монах. Одного разу раптом з-поміж листя дерев опустилося якесь світло. У світлі вималювались риси незвичайної жінки. Дівчинка хотіла податися назад, проте жіночий голос зупинив її: «Не бійся, дитино. На цьому місці є особлива Божа благодать…». Панна перехрестила дівчинку і зникла. Серце дитини відчуло, що це була Божа Мати. Маруся так і розповідала іншим пастушкам, а згодом і односельчанам та священику: «Я бачила Матір Божу. Вона мені усміхнулася… А ще сказала, що тут є Божа благодать». Не всі повірили, дехто навіть сміявся. Дівчинка плакала, та раптом підвела очі вгору і… знову побачила свою Небесну Гостю. За почутим проханням Богородиці Маруся підійшла до гори і маленькою ручкою розгорнула землю. І сталося диво: з-під землі почало бити джерело. У Заглині його і донині в народі називають Марусею. Сталася ця подія 13 вересня невідомого року XVII століття. Чудесна новина облетіла навколишні села. Люди звідусіль ішли до благодатного місця, щоб скуштувати води, яку подала Небесна Цариця. З того часу і по сьогодні у Заглині трапляються чуда.

    День Незалежності під омофором Пресвятої Богородиці


    Дорогою назад паломники відвідали історичне містечко Львівщини Жовкву (XVI ст.). Місто збудоване за принципом «ідеальних міст» − оригінальної містобудівної концепції доби Ренесансу. Центр обведений мурами замку. На невеликій території історичного центру сьогодні знаходиться близько 55 пам’яток архітектури, в тому числі світового рівня. Діти мали змогу піднятись на Ратушу та помилуватись краєвидами цього старовинного міста. Старовинний дух та патріотичність міста закарбувались у пам’яті дітей.

    День Незалежності під омофором Пресвятої Богородиці


    Усі повернулись додому духовно та патріотично-піднесеними, молитовно прославляючи Пресвяту Богородицю. Пресвята Богородице, спаси нас і оберігай український народ!
    Анастасія Альмес
    Сподобалося? Розкажи друзям:
    • Коментарі (0)
    • Facebook
    • Довідка
    Бажаєте висловитися?

    Рекомендуємо Вам авторизуватися, в цьому випадку ви зможете підписатися на коментарі до статей і бачити інформацію, приховану від анонімних відвідувачів. Без реєстрації на сайті, ви можете залишати коментарі через спеціальні плагіни.
    Вкладка Коментарі - стандартна форма сайту Hram.Lviv.UA
    Вкладка Facebook - дозволяє опублікувати відгук через Facebook.com